Uvjeti korištenja

Autorska prava

Olovka.com.hr polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava olovka.com.hr portala i podložno je tužbi.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

Olovka.com.hr zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Linkovi na druge web-stranice

Portal olovka.com.hr sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.

Sve sadržaje portala olovka.com.hr koristite na vlastitu odgovornost i olovka.com.hr ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Olovka.com.hr ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

Zaštita privatnosti

Olovka.com.hr portal poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke o korisnicima olovka.com.hr neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Olovka.com.hr može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru). Ove podatke portal olovka.com.hr koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje.

Olovka.com.hr se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala olovka.com.hr ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Prikupljanje, korištenje i obrada osobnih podataka

Prilikom korištenja portala olovka.com.hr, tražit ćemo od vas određene osobne podatke (ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja, broj za kontakt). Unosom svojih podataka u odgovarajuća polja jamčite da su navedeni podaci istiniti. Ispunjavanjem polja e-mail suglasni ste da ste sukladno uvjetima iz Zakona o zaštiti osobnih podataka učinili dostupnim informaciju o svojoj e-mail adresi i ostalim pripadajućim osobnim podacima, te da iste dobrovoljno dajete na raspolaganje, te ste upoznati sa svrhom njihovog prikupljanja i korištenja. Ovim dopuštate portalu olovka.com.hr da se za svoje poslovne potrebe koristi Vašom e-mail adresom i ostalim pripadajućim osobnim podacima pri čemu tako dana e-mail adresa zajedno sa svim osobnim pripadajućim podacima predstavlja poslovnu tajnu. Vaša e-mail adresa služi isključivo radi korištenja i interne obrade podataka korisnika te se ni u kojem slučaju ne prosljeđuje drugim osobama. Pri tome ste upoznati s mogućnošću da uskratite ili/i povučete ovu privolu.

Dajete suglasnost olovka.com.hr portalu za poduzimanje svih radnji vezanih za obradu svih osobnih podataka koje ste nam dostavili, što obuhvaća pravo i na prikupljanje, spremanje, snimanje, organiziranje, uvid, korištenje i prijenos svih osobnih podataka te potvrđujete da ste obaviješteni o namjeri korištenja osobnih podataka, uključujući e-mail adresu, u svrhu slanja autogeneriranih e-mail poruka i u svrhu izravnog marketinga te o pravu da se takvoj obradi suprotstavite, a ovom izjavom dajete suglasnost na takvu obradu. Ovisno o Vašim aktivnostima na portalu olovka.com.hr, možemo Vas pitati za kriterije i sklonosti prilikom pretraživanja sadržaja portala. Portal će također obraditi Vaše podatke u svrhu izrade statistika, usklađivanja sa zakonskom regulativom i identifikacije unutar baza podataka.

Registracijom na portal olovka.com.hr, dajete nam pravo korištenja svojih osobnih podataka u svrhu slanja autogeneriranih e-mail poruka ili marketinških materijala u vezi naših usluga. Možete odabrati da ne primate takve marketinške poruke.

Obveze korisnika

Korisnicima portala olovka.com.hr strogo je zabranjeno:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
  • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
  • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga olovka.com.hr portala
  • objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

Pravila komentiranja

Komentari objavljeni na portalu olovka.com.hr ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno stavovi redakcije te ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja.

Opći uvjeti korištenja internetske trgovine

Uz objavljivanje različitih tekstualnih i multimedijalnih sadržaja, portal olovka.com.hr također nudi usluge vlastite internetske trgovine. Općim uvjetima korištenja internetske trgovine uređuju se odnosi između kupca i portala olovka.com.hr u odnosu na uvjete i način naručivanja, cijene proizvoda, način plaćanja, povrat robe, dostavu, zaštitu osobnih podataka i druga pitanja vezana uz korištenje internetske kupovine na portal olovka.com.hr.

Uvjeti kupovine primjenjuju se samo u slučaju kupovine putem portala olovka.com.hr, a ne i kada je kupac kupio proizvode na neki drugi način (kao na primjer: neposredno od poduzeća Redbubble Europe GmbH koje je poslovni partner portala olovka.com.hr, kao i drugih partnera, proizvođača ili internetskih dobavljača, poput poduzeća eBay Inc.). Kupac može biti samo punoljetna poslovno sposobna fizička osoba te pravna osoba. Prihvaćanjem ovih Uvjeta potvrđujete da ste stariji od 18 godina života i da imate punu poslovnu sposobnost ili da ste sukladno članku 117. Obiteljskog zakona potpunu poslovnu sposobnost stekli sklapanjem braka prije punoljetnosti te da ste u cijelosti sposobni prihvatiti ove Opće uvjete. Ugovor u ime i za račun maloljetnika te poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njegovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe samo ukoliko nisu lišene prava na raspolaganje svojom imovinom i prava na sklapanje pravnih poslova. Za postupanje suprotno ovim odredbama portal olovka.com.hr ne snosi nikakvu odgovornost.

Cijene, načini plaćanja i dostava

Istaknute cijene proizvoda u Olovka webshopu su maloprodajne, sadrže iznos poreza na dodanu vrijednost u zemljama Europske Unije (VAT) te su izražene u eurima. Cijene su podložne promjenama, te portal olovka.com.hr ne preuzima nikakvu odgovornost u slučaju promjene cijena. Istaknute cijene proizvoda ne sadrže cijenu troškova prijevoza, dostave ili poštanskih usluga koje se naplaćuju odvojeno.

S obzirom na to da olovka.com.hr svoje proizvode prodaje putem međunarodne internetske platforme Redbubble, sva pitanja vezana uz metode plaćanja, narudžbu, dostavu i povrat robe tiču se odnosa kupca i kompanije RedBubble Ltd., koji su objavljeni na internetskim stranicama Redbubble centra za korisničku podršku. Portal olovka.com.hr ne preuzima nikakvu odgovornost oko procesa plaćanja, narudžbe, dostave kupljene robe te povrata robe koji se ostvaruju putem internetskog servisa Redbubble. Za sva dodatna pitanja ili otklanjanje problema vezanih uz korištenje usluga ovog servisa, kupac se obraća zaposlenicima europske podružnice kompanije Redbubble Ltd., čiji su kontakt podaci slijedeći: Redbubble Europe GmbH, Krausenstraße 9-10, 10117 Berlin, Deutschland, e-mail: privacy@redbubble.com.

Izmjene uvjeta korištenja

Portal olovka.com.hr zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.